Sunday, November 20, 2011

CUTI SEM KE NI??


SALAM
minggu ni da msok cuti sem,wahh lege rasenya da habis exam yg memeningkan kepala hotak 2
..bai2 sem3,HELLO cuti sem.hikhikhik...cti2 ni xad perancangan langsung nk wt ap,juz dok at uma n tlg mak berniage..2 jela aktiviti aku tiap harilah.aku dah tak  macam dlu,asal aku duduk kampung je mane lah reti lekat kat uma,mane2 ad membe ak,sejak dah bpunya sosial pun da bkurang kawan pn dah xrmai cm dlu sbb dorg kap aku sombg dan lupa kwn sedih sgt bile dorg kap cm 2 tp aku kena pikir kn mase depan aku gk dengan org tsyg...
 ckp pasal org tsyg rase rindu membuak2 kat hati nie,dah biase bsame tbe2 dok bjauhan,hanya telefon dan sms je yg mhubungkan kami..slalu kalo rindu kteorg SKYPE,tp sbb ada mslh teknikal at uma dy,mmg xley lah aku nk bskype 2...rase lme jew nk tngu bln 12 aku boleh gle dok uma ni lme2..
CUTI SEM JANGAN LAH JD YG MMBOSANKAN...plzzzzzzzzzzzz~~

Tuesday, November 1, 2011

KEMPUNAN -_-"

SALAM...
Nak cerita nie,semalam aku ajak boyfie aku pergi shopping mall yg ada dekat BP nie la...saja ajak dy jalan2 dekat mall sebab da lama aq xpergi shopping,tapi bkn aku nk ajak dy pergi shoping just nak cuci mata sahaja.hihihi...biasalah perempuan jiwa mane tenang kalau tak pergi shhoping kan??.tapi aku faham dengan keadaan kewangan kita orang sekarang.aku beruntung sangat dapat boyfie macam dy tu,dy yang sebok cari kan aku baju,seluar and macam2 lagi..sibuk masuk keadi sana,kedai sini aku masuk pula kedai sport..aku memang suka masuk kedai macam tu..guest what???korang rasa apa yang aku nampak??aku masuk da tak tengok kiri kanan dah.benda yang aku ingin kan selama nie...ACG NIKE SANDAL   yang latest.ooohhh goat!! i love it FUCKINGDAMNMUCH!! sebenarnye aku boleh beli kalau aku nak tp aku kesian tengok boyfie aku.hmmm
                                                         










bole gila aku tengok ACG nie lame,tp pic nie semua bukan latest,yang latest untok gurl ada satu kaler jekk,aku tak reti eja la tapi bunyi tu adalah...alah kaler HOT  sekarang tue..TURQUOISE, yang tak tahu nie haa kaler nyer

errmmm bilalah aku nak pakai ACG...sempat habis trend belom tentu aku dapat pkai :(





Sunday, October 23, 2011

MAIGRAINE!!!!

SALAM
Musim last semester ni aq amat bz sgt,macam2 msalah aq kena setelkan,msalah pelajaran,mslh percintaan dan mslah kewangan..mslah pelajaran aq kne wt bermcm2 projek yg diluar kotak dan kemmpuan fikiran aq.lg2 dah nk exam plak ni..ngadap buku plak la pas ni..ADOII!!
msalah percintaqan aq plak,sjak aq bz ngn final projek at kolej hubungan aq dengan dy sudah seperti renggang,dy dgn panas baran dy,aq plak ngn keras kepale aq,tp oleh sbb kami syg satu same laen yg mmbuat kn kitorg thn sampai ke skrg n hope akn bthn smpai ble2.
mslah kewangn plak bnd yg aq pk tip saat dan ketika.alaun da la xckup,hutg keliling pggang,sare dri yg tggi sampai aq xmmpu nk beli smthing yg aq ingin kn..jeles rasenyer tgk kwn2 len g shopping tp aq wet mkn pn kne bercatu...seksenyer hidup seorg student nie :'(
AAAARRGGGHHHH!!stress yg amat sangat smpai aq dpt satu pnyakit bru iaitu MAIGRAINE...perit ase nyer..mcm nk hempok2 kepale ni at dinding...berat sangat kepale ni aq rase..mcm2 beban yg aq pikul dan aq letak kan dekat kepale aq nie...hope lps exam ni aq dpt pergi bercuti ngn yg tersyg dan hilang kn stress aq
I HOPE!!:)

Thursday, October 13, 2011

Ego Tinggi Melangit

SALAM...
Aq ad terbace satu story couple at home fb aq tntg Ego seorg  lelaki terhadap teman wanitanya.so aq copycat story ni.kebetulanan yg amat sgt sb aq pn tengah merasekan keegoan seorg lelaki yg amat aq syg.




GF : b . .syg minta maaf pasal semalam,syg xde niat nk wat b marah . tpi syg tension syg . .pale syg sakit sgt (dalam mesej)
BF : masih berdiam diri .. x nk blas.. .biar la die merajuk berminggu. . .
GF: call bf die banyak kali . .tpi x berjawab . . sampai tertidor2 die call pakwe die . .
BF : still kuat kan ego dalam diri die . .die diam sampai berhari2 . .
GF : (send mesej) ''b . syg nk minta tolong ni .. kat rumah xde sape.. .tolong bwk kan syg g clinic. . syg demam ni . plz reply my text. . saya perlu kan awak :'(
BF : sikit pon bf die tak perdulik kan. . die anggap gf die hanya minta simpati. . nk ngade2 . .
GF : gf tunggu tpi xde respon ape2 .. die nekad nk g clinic sendiri. . panas badan die dah sampai tahap terok sgt..

Masa gf nk lintas..moto lalu dan lnggar si gf ni. . tersungkur die jatuh. . . tpi. .tuhan lagi syg kan die . .gf hembos kan nafas terakhirnye die hospital. .

si bf dapat call dari ayah gf die .. . kelam kabut bf pecut kerete nye pergi ke hospital.

tpi dah terlambat. . dalam masa yg same. .bru bf sedar. . sebelum gf kuar pergi ke clinic. . gf ade antar mesej kat bf die. .tpi bf die x bukak pon mesej tuh

''b .maaf kan la law syg ganggu b. ..syg pergi clinic sorang2 kay . .dekat je kat belakang ni. . syg minta maaf law syg banyak wat salah kat b . . satu b kene thu. . syg tetap syg b sampai bila2 . .i love you syg :) " .

terduduk si bf bila bace mesej uh . .kini hanya penyesalan yg ada dalam diri. .

#moral dalam story ni. . . pada
pasangan. . x kire .. boy ke. . gurl ke. . .
ego uh jgn terlampau sgt. . jd kan la
sebagai pengajaran











p/s:to my hubby nafis im sorry tyunk :)

Wednesday, October 12, 2011

CINTA SELUAS LAUTAN ^_^

SALAM...
Lme sgt da xupdate blog ni,xtaw nk tulis ap,mungkin hati bnyk senang maa..so mls nk menaip,tp ni aq ad sweet pic yg bru tok aq ltk at blog aq ni,so kre cerita terkini aq la...pics ni sume aq amek mse hujung minggu yang lepas waktu aq berjalan2 bersame sidia.cm ni la cara kitaorg meluang kan masa bersama <3
aq pun xsangke ad pics,ni sume candit semate2 yg disnap cri org yg sgt dikenali iaitu Ganu.5star for ganu cz snap pics kte org nk cntik sgt.wink wink *_^











Sunday, September 4, 2011

aku seorang pelupe!!

sedih,kecik hati,marah pada diri sendiri n paling utame aq mmg BODOH!!..jejak je kaki at uma sewe lps smngu at kg beraye ngn family ptame aq pkr nk on9 n skype ngn nafis..TAPI!TAPI!TAPI!....aq da wt dy marah,ni sume gare2 gmba raye yg aq tlupe nk ltk dlm lappy,kebodohan aq lg terserlah lps x ltk pic raye at dp fb aq..dy pny la romantik nk ltk pic bju raye kaler same at dp fb tp aq bleh x terpkr..dy da ingt kn aq bnyk kali soh amek gmba pkai bju raye,nek berbuih mulut dy ckp bnda yg sme je at aq,aq plak msok tlinge knan kua tlinge kiri..hasil nyer aq dmarah oleh dy.PADAN DENGAN MUKE AQ!!.

Tuesday, August 23, 2011

saya sayang pakwe saya!!

happy sangat la rini sme mcm ari2 len jgk...al makSOM la,ad org tersayang
td da kua ngn dy,kteorg g SQUARE ONE sb nk p watson nk bli perfume untok kte org
n tgk wayang,dy excited nk tgk final destination tp blom kua..HAHAHa mlu je kn
oleh dgn demikian kte org masok parkson p bli bju couple ^_^..
sweet x kteorg..HAHAHA perasan sdah.xsweet pn xape yg pnting aq bhagia.
mlm ni plak nk g bercinta ngn dy...sb t raye da xdpt nk jmp,dy da lik kg,aq pn cm 2 gk :'(
tp xpe...slagi ad mse kte enjoy puas2!!






p\s: love u nafis ^_^

Monday, August 22, 2011

semak serabut....kelam kelibut....

assalamualaikum..


blog..blog..blog..rndu sme kamoo..tmpt aq mluahkn perasaan...lme sgt x update sb bnyk sgt mslh teknikal berlaku sejak2 da msok sem 3 ni la...korg nmpk xsawang labah2 da pnoh at blog ni..semak2,meh2 aq nk vacium sume sedot kasi bersih..heeee..

Sunday, August 21, 2011

malam 7likur


Sedar tak sedar hanya tinggal sembilan hari sahaja lagi sebelum kita meninggalkan bulan Ramadhan yang penuh dengan pahala berlipat ganda jika kita amalkan perintahNYA. Rasa macam baru seminggu berpuasa dah nak raya. Kejap je kan? Tahukah kita apa itu Lailatul Qadar? Tahukah kita apa manfaatnya? Aku ingin kongsikan di sini serba sedikit yang aku dapat rumuskan dari beberapa laman lain.
Lailatul Qadar atau Lailat Al-Qadar(bahasa Arabلَيْلَةِ الْقَدْرِ ) (malam ketetapan) adalah satu malam penting yang terjadi pada bulan Ramadhan, yang dalam Al Qur’an digambarkan sebagai malam yang lebih baik dari seribu bulan. Dan juga diperingati sebagai malam diturunkannya Al Qur’an. Deskripsi tentang keistimewaan malam ini dapat dijumpai pada Surat Al Qadar, surat ke-97 dalam Al Qur’an.
Menurut Quraish Shihab, kata Qadar (قﺩﺭ) sesuai dengan penggunaannya dalam ayat-ayat Al Qur’an dapat memiliki tiga arti yakni:
  1. Penetapan dan pengaturan sehingga Lailat Al-Qadar dipahami sebagai malam penetapan Allah bagi perjalanan hidup manusia. Penggunaan Qadar sebagai ketetapan dapat dijumpai pada surah Ad Dukhan ayat 3-5 : Sesungguhnya Kami menurunkannya (Al-Quran) pada suatu malam, dan sesungguhnya Kamilah yang memberi peringatan. Pada malam itu dijelaskan semua urusan yang penah hikmah, yaitu urusan yang besar di sisi Kami
  2. Kemuliaan. Malam tersebut adalah malam mulia tiada bandingnya. Ia mulia karena terpilih sebagai malam turunnya Al-Quran. Penggunaan Qadar yang merujuk pada kemuliaan dapat dijumpai pada surat Al-An’am (6): 91 yang berbicara tentang kaum musyrik: Mereka itu tidak memuliakan Allah dengan kemuliaan yang semestinya, tatkala mereka berkata bahwa Allah tidak menurunkan sesuatu pun kepada masyarakat
  3. Sempit. Malam tersebut adalah malam yang sempit, karena banyaknya malaikat yang turun ke bumi, seperti yang ditegaskan dalam surat Al-Qadr. Penggunaan Qadar untuk melambangkan kesempitan dapat dijumpai pada surah Ar-Ra’d ayat 26: Allah melapangkan rezeki yang dikehendaki dan mempersempit (bagi yang dikehendaki-Nya)
Terdapat pendapat yang mengatakan bahwa terjadinya malam Lailatul Qadar itu pada 10 malam terakhir bulan Ramadhan, hal ini berdasarkan hadis dari Aisyah yang mengatakan : ” Rasulullah ShallAllahu ‘alaihi wa sallam beri’tikaf di sepuluh hari terkahir bulan Ramadhan dan beliau bersabda, yang artinya: “Carilah malam Lailatul Qadar di (malam ganjil) pada 10 hari terakhir bulan Romadhon” “ (HR: Bukhari 4/225 dan Muslim 1169).
Manfaatkanlah 10 malam terakhir kita menjalani ibadahNYA. Selamat beribadah!

HaHaHa...sAjEw nK GeLaK kEtAwe


kalo aku tangkai ko daunnye,
kalo aku aur ko tebingnye,
kalo aku kumbang ko bungenye,
kalo aku langit ko buminye,
& kalo aku tarzan ko le beruknye..
————————–
Al-kisah SEEKOR ANAK KAMBING,
BERTANYA PADA IBUNYA.
ibu kenapa semua kambing ada bulu
dan kenapa bau kita busuk.
LALU SI IBU PUN MENJAWAB.
TAK MENGAPALAH ANAKKU, KITA BUSUK,
ORANG YANG BACA MESEJ NI LAGI BUSUK..
TAK RETI2  NAK GI MANDI…
ASYIK TENGOK HENSET JE
————————-
katak pisang katak puru,
adakah katak & pisang sepupu?
jangan perasan atau terharu,
bukan nak ucap kata rindu,
cuma nak ucap selamat malam to U.
——————–
kpd penerima sms ini,
sila laporkan diri segera
ke hospital bahagia dengan tenang….
——————–
mulau mandan nyawuh ngenengah,
ngunung naik nenyemang ningnga,
anyur madan ningamung nanah,
muni yang maik ningenang nyua..
kesiannya awak..
sengau rupanya!
———————-
Kalau dapat bini muda-nampak BABY DOLL.
Kalau dapat bini sederhana muda pula-nampak BARBIE DOLL.
Tapi bila dapat bini tua-nampak PANADOL !!
————————
kalau kita letak monyet depan org panggil….monyet lily…
kalau letak belakang org panggil LILY MONYET !!
—————-
jika mentari datang memancar terik, biar aku menjadi payung mu,
jika ribut datang melanda, biar aku menjadi pelindung mu,
jika banjir datang mencurah, biar aku menjadi sampan mu,
jika ceti datang meminta hutang, biar aku lari dahulu…
——————
Aku menjeling padamu,
kau lantas tertunduk malu.
Aku tatap wajahmu tatkala kau mengangkat malu muka.
Lalu aku pun berkata…..”KAU KENTUT iye?!”
————————–
Bila kita cantik tak siapa memandang,
bila kita baik tak siapa memuji,
bila kita susah tak siapa menolong,
bila kita jatuh tak siapa mengangkat,
Tapi………
bila kita kentut semua mata memandang.
————————–
masa bercinta marah pun manis….
baru kawin, lglah manis….
dpt anak pengalaman manis…
bila tua dpt KENCING MANIS
—————–
satu masa dahulu ada 7 org pahlawan…..
hang tuah
hang jebat
hang lekir
hang kasturi
hang lekiu
hang baca
hang BODOH!
——————-
AnGkAT tgN!
inI RoMPaKan!
YG HenSEM Ke SeBELah KaNAn!
yG lAwA ke SeBelAh KIri!
yg WaJaHnYa hoDoH ke TeNgaH.
AWak! yE AwK jgn pUrA² bAce SMS!.
cEpAt Ke TeNGah !!
—————-
Ku hampiri katil mu…
kutatap wajahmu…
kukucup ke2 belah pipimu…
ku bisikkan ke telinga mu…
INNALILLAHIWAINNAILAIHIRROJIUUN…
———————
Ingatlah..jika dimarah kamu DIAM..
jika difitnah kamu SENYUM..
jika dikeji kamu KETAWA..
Nescaya dgn berbuat demikian,
kamu tergolong orang2 yang SOUND TROUBLE
————————
Kalau ada yg kata kamu jelek,sabar je.
Kalau ada yg kata kamu bodoh,biarkan je
kalau ada yg kata kamu dungu,Cool je.
Tp kalau ada yg kata lu cantik/hensem,
Tampar je krn itu FITNAH!
——————-
lappy  anda telah dilengkapi puzzle game. Caranya mudah saja.
Lemparkan lappy anda ke dinding @ susunkan kembali.
Selamat Mencuba!
—————
Gigi kau sejuk ke??……
Tak?? Abis tu kenapa pakai jaket kaler kuning???
——————
Kalau kau tak mahu hidup…..
aku pun tak mahu mati, Azizah!
—————
mosi-mosi watasi muru ano latino uno muotu numeru ano sayonara des numeru taiano…..
(Kalau tak paham kenapa baca jugak!!??)
———————–
kau sungguh dinamis,
sifatmu cukup puitis,
gayamu selalu erotis,
jiwamu sungguh romantis,
caramu seperti celebrities,
tapi sayang wajahmu seperti teletubbies…
———————–
DIK.. TOLONG IKATKAN POCONG KAT KEPALA AKAK NI.. TERTANGGAL MASA DIORANG KEBUMIKAN AKAK TADI..
TOLONGLAH DIK… AKAK ADE KAT TEPI TINGKAP NI.. TENGOKLAH!!
——————-
aku bencikan penipuan!
o dalam diam ko menipu!
dgr ape yg ku kate berikan tumpuan
adekah ko dan katak sepupu?
————
sebut betul betul..
rambutan, nangsat, tmemikai,keladri,nyaynok..
bersabarlah.. tiada siapa yang mahu dilahirkan sengau seperti kamu!!!

Wednesday, June 8, 2011

hati hati bila mempunyai hati yang sering disakiti

im talking to the moon not to you lahh.....
xtau nk kap cm ane....habis sume mmbe ak jd tmpt mngadu tp ati ak ttp cmni,,,,huuuaaaaa.
mslh dtg kat ak mcm hujan yg lebat....xhnti2 seyy,xtaw nk wt ap n jz pray to god to give me more stronger..
wlau pn sbnrnyer ak xkuat tp  ak bsyukur sgt ad mmbe2 yg sntise saport ak dri blkg.
kate org mngis la kalo 2 dpt mlege kn ati...ak da puas mngis,da puas mraung,tp ati ak ttp cmni,ati ak terluka,sakit sgt...kalo boleh ak xnk rase bnde ni tp ak adlah insan yg dipilih utk mrase kn prasaan ni..
ak xtaw cm ane nk ilg kn luke at ati ak ni,cm2 ak da wt..ak mbusy kn dri ngn keje,bpura2 ktwe wlaupn iainya smemang nyer hipokrit..bkroke,lpk ngn mmbe,mlncong ngn fmly,ahh bnyi mcm lari dri mslh tp 2 la yg ak wt n lgsg xbhasil tok ubt kn ati ak ni..sjak ak mnggung mcm2 mslh ni,ati ak smkin snsitif,ak pn da xknl dri ak lg..im lose myself..ak sntise nk mrah n akn gdoh je ngn spe2 yg wt spoil ngn ak,tauching jgn ckap la,ad je yg xkne..always not in mood....ak tgh mnlis ni pn ad yg myakiti,asl ngn ak ni,ap mslh ak ni..kalo dtny spe yg myakiti ak,huh trlmpaw rmai..I HATE MYSELF!!!

Saturday, May 28, 2011

taksub yg amat....

                                                        HAI KORANG   
Wt mse ni ak nk lpe ksh cnte ak and jom kite bual pasal mnt ak plak.
mst korg plik cz pmpn cm ak ni mnt bnde yg pmpn len xbpe nk suke..
 and ak tlmpaw tksub dgn bnde ni..smat derr!!!!jom usha skit bnde yg ak mnt ni...
 ni la bnde 2.125ZR aka tupai..smat kn,hhuhuhuhu..
 pic 1st tupai milik reyhan.korg knl kn.si tungaw 2
 mto ni still basic cz xbnyk bdyfght sgt...ag pn pic lme..
skunk da mntp beb tp sory pic latest mto dy ak xad ag...
 dy kdkot skunk.dy xsdar tiap mngu ak kne mnempel at bengkel
 tmn dy cri brg bru tok  mto dy.
 lnyk mto ak jew dy taw.hah
 bnyk2 125 ak ske kaler itam...mntap and mnpk bru jew...
 Ni tupai kuning.lawa la gk,tp ak xmnt sgt kaler ni jd coverset 125..
 btw ak tabik spring at owner dy..dy jge bek pny...
dy ltk disc dpn blkang and rem aloi .mnpk kn ag seri si tupai kuning ni....
hehehehehe
 ni kaler itam tp xsme ngn 1st td.cz yg ni due kaler...itamputih....
 xbnyk yg bze ngn tpai kning jz tkr cver jekk.
anggun beb!!awek tgk kcoh air liur..hahahahha
 cverset ala2 rxz......tgh mket skunk and rmai yg gne..
mle2 ak xske sb ni cverset lme....tp kalo da ari2 tgk
 xtegode plak ak kn.slmt da pna nek...xla ak kmpunan sgt ye x....
hehehehe.ni la the best damn thing i haven seen...ngeeeeee
 ketiga2 mto diatas adalah milik si
KEMBOMG aka kechiq snow(fb) my frenz.....
yg dok at tgh hghway 2 la dy..dgn tpai dy bwrne maroon..
 dy ni mmg ske tkar2 cverset mto...hobi ktenyer....
cverset latest mto dy ak xtgk ag..dy kte kaler maroomklabu...
 xsbar nk tgk..hehehehe


 peace!aq mnt 125 tp sory aq xad ag bnde 2...
 aq jz ad bntg merah ni jek...nme dy wndy.syg sgt2 at dy
ni la bnde aq bli hsil titik ploh sndri...<3




p\s:thanks to kmbong and reyhan atas smbgan pic2 mto korg....

Saturday, May 21, 2011

xad sikit pn ruang untk aq dlm ati kau


Aku telah lelah mengikuti

Semua langkah kakimu

Dan mengharap bisa memilikimu

Berbagai cara telah aku lakukan

Untuk hidupmu

Hingga aku mengorbankan hidupku

Buka hatimu

Bukalah sedikit untukku

Sehingga diriku

Bisa memilikimu


Betapa sakitnya

Betepa perihnya hatiku

Selalu dirimu tak menganggap ku ada


now im give up.
.
xad doa kebahagian dri aq untuk kau..

Friday, May 20, 2011

HiDuP BeR "scandal"

ORANG SLALU FIKIR BURUK IDOP BRE"scandal" NIE...
PADA AQ SUKAHATILAH!!..
DARIPADA IDOP BER "couple",,MCM ttuuuuttttttttttttttttt@#$%^%^&
BAIK BER"scandal"..TP..:(


PEDULIK AP AQ KO AD GF??
PEDULIK AP AQ KO BUAT AP??
PEDULIK AP AQ NGN IDOP KO??

X X X X!!!!!!!!!!!!!!


SEBENARNYER....

AQ PEDULIK BILA KO AD GF..
AQ PEDULIK AP KO BUAT..
AQ PEDULIK  DGN IDOP KO...


SEBAB???

*AQ SYG KO!!
*KO SENTISE BUAT AQ HAPPY!!
*KO BUAT AQ WUJUD!!

EERRRR......
KO XPHM KE **D**??
BANGANG LA KO NIE...!!


(xad spe pedulik ngn ati aq ni kn...:'(     )

Wednesday, April 27, 2011

luAHan HAti ;'(

PERTAMA KALI KU BERTEMU DENGAN MU

WALAUPUN BELUM KITA BERSUA MUKA

NAMUN AKU TETAP JATUH CINTA

PERTAMA KALI KU BERTEMU DENGAN MU

HATIKU TERPAUT MELIHAT SENYUMAN MU

AKU MENGHARAP ENGKAU MENERIMA KU

KERNA AKU BERSEDIA MENYINTAIMU

AKAN KU RENANG LAUTAN YANG BERAPI

MEMBUKTIKAN KEHEBATANYA CINTA INI

TETAPI JIKALAU KAU MENINGGALKAN AKU

TERHIRIS HATI INI..TERGURIS JIWA INI

MENANGIS TAK BERLAGU.....

BIARPUN OMBAK YANG MERUBAH PANTAI

KASIH KU TAK KAN HANCUR BERDERAI

BIAR PUN HARI BERGANTI HARI

DIRIMU TETAP KU NANTI
SAYANGKU PIMPINKAN TANGAN KU

MENUJU MAHLIGAI BAHGIA

KITA BERSAMA NIKMATI KISAH CINTA

HIDUP BAGAIKAN DI SYURGA


 SAYUNYA HATIKU MERINDU KAN DIRIMU

Sunday, April 24, 2011

UnTuK Dy

DISUATU HARI KAU DATANG DAN BERTANYA PADAKU APAKAH YANG LEBIH PENTING.......
DIRIMU ATAU NYAWA KU.......DAN AKU MENJAWAB NYAWAKU LEBIH PENTING.....DAN KAU BERLALU DENGAN PENUH KEKECEWAAN........TANPA PERNAH KAU SADARI BAHAWA KAULAH NYAWA KU ITU....SESUNGGUHNYA KAULAH CINTA DAN NYAWA DALAM HIDUP INI...TIADA ORANG LAIN DALAM HIDUPKU DAN TIADA SESIAPA LAGI HANYA KAU SEORANG SAHAJA DALAM HIDUP KU....

Monday, March 28, 2011

GuNuNg MaLi.

                                       plan yg xdirancang dgn bgitu rapi...tp hasil nyer,
                        syok wok.mmg hapy giler la dpt lpk ngn mbe2 stelah skian lme xjmpe.
                      al mklum la..msing2 blaja.ble cti cm gni la nk bkompol...happy sgt2.




                                                          ni kte org at gunung pulai 2..
                                       oleh sb aq ngn biela xbwk bju lbh so kteorg xdpt la nk mndy,
          tp dlm ati mmg ase nk trjun je kn...dan krane jeles tgk bdk2 ni je dpt mndy kteorg hny  
                                                                 mmpu snap pix aje..='(
                                            tgk la 2 btape hapy nyer dorg,aq hny mlihat dan tsenyum
                                                                ^___^ ngeeee~~~~
                     Dari kanan:syuk(suar belang),haikal,emy kicap,ecam lalat,sotong,dan zul aka kadir
                                                 air dy sjuk gler..terbaik
dri gunung..>__<
                                                      cuci cuci mate sambil makan buah anggur
                                                               ske sgt this part <3

                                                   CAMPAK JANGAN TAK CAMPAK!!
                                                  BENAM JANGAN TAK BENAM!!
                                                          HEEEEEEEEEEEE~~~
                                                      masing2 tengah kesejukan tahap ais...
                                          terutame emy,tp still sntise cover hnsem ble nmpk camera

                                                        enam budak itam mandi dekat gunung...
                                                        tiga dah terjun tinggal la tiga...
                                                         lalalalalalalalalalala.............

                                                        sesi memberi makanan dekat dugong laut...
                                                  sempat pose maut ag dugong laut 2 nmpk camera...

                                                               HAHAHAHAHAHA.

Sunday, March 27, 2011

freaky 19

rabu 23.3.2011
hari ni hari yg berdebar skali tp bkn aq yg bdebar,but student2 n adik2 aq yg yg akn amek result SPM arini..aq dpt rse cm ane gmntar nye nk mjalani hari ni..TAKOT WOKK...tp bkn 2 yg aq nk cite skunk ni.btw good luck 4 all my little bro n sis...


sbnrye aq bru nk bercrite pasal bufday aq n bestfwen aq pd bln lps.arini ckop sbln bru aq nk bcrite kn...loading la aq ni...heeeeeeee,bkn ap aq xsmpat nk amek pic yg sweet2 time bufday ari 2 at mbe aq.
23.2.2011//da genap da aq 19 taun.....freaky 19 la wei...but this year is the best damn moment that i have...ap xnyer aq at ostel trok kne prank ngn dax2 blik aq n dax klas aq....mcm2 air aq andy..tp 2 la nme nyer kngan ye x??..:p,haha sory la..xad pic that time pn la nk upload at sni...


pas 2 ngt blik kg prank da abes n....mbe bek aq pn sme ske wt2 suprise at aq,agk bole mati gknyer kalo sbln kne prank kn....tp dorg xad la mndi kn aq,dorg jz wt bfday party jew..wlau pn hny kiteorg je yg smbot but its so sweet babe....<3..tp bkn smbot bufday aq jew,kteorg smbot bufday alia skali..my bff lorh.




                                                     ha ni la aq....nmpk disitu kn aq bgitu
                                                            xcited nk mkn kek 2...
                                                  cklot doe,dlm dy jem blueberry;knhknkn









                                                    ni la ALIA aka YUNK...
                                                 dy lahir dlu sblom aq taw....
                                                  so dy tue skit la....heeeeeeeeeee




                                                           ad rpe adik bradik x kteorg???
                                                            cousin ke????
                                                            or kmbar kompom xsrupe???
                                                            haahahhaahahhahaahahahah....


                                                           ni la rpe aq da knyg gle kntng....

Tuesday, March 1, 2011

Bruno Mars - Talking To The Moon

^o^...ap ni ekk

manyun

HEELLLOOOOOOOOOOOO!!!..arini da 1/3/11.
.blom ad cte bru ag pn..ni pn sje jew sb da lme ta bkak blog n update bnde alah ni..
tp de best damn thing ad la pd bln lps cz my bufdayy!!(syok sndri ni)...
ngn kn nk share tp pix2 nyer aq lom upload ag so ad mse t upload k,,,





pix 1st 2 plak pix profil tbaru aq at MUKEBUKU...
belah kiri 2 mak aq...cntik+cun+comel=mmg sah la mk aq
ni kte org at mjlis pkawinan aka sdre aq..meriah g 2..
tp aq mls nk amek pix dy..hheeeeee,cntik sgt la.

nothing 2 display nothing 2 say,,,,
jz enjoy ur day k..^_______^

Monday, January 3, 2011

zul,nain,kadir...de same peson

assalamualaikum,,,.
aarrrggg...aq da lme x update blog ni,bkn xad cite tp mls nk bcerite...tp arini aq ad mud,lgpn da taun bru kn,sblom tlambat aq nk kap APPY NEW YEAR..hope this year better than before la...wlaw pn da taun bru tp misi aq ttp sme n blom brubah,,,ya itu misi mcari cinte...huhuhuhu..kalo sblom ni aq ad kap psal mamat brname DOL,tp ni kte nk kap psl org len plak..
                                                           kadir.


ni la manusia yg aq nk bual...nme dy zulkarnain samsul..nme mnje aq pgel dy KADIR...npe aq pgel kadir??bia la rhsie,cite lme da 2..ada knl dy lme dlu..mse aq form2 dlu,sbok jd secret admire..hahahahnek form4 dpt skls ngn dy,tup2 da jd mbe bek lak...kalo jd mber pn ok kn...aq mmg rapat ngn dy ni tp sjak akhir2 ni aq lg rapat,,mybe sb dy bru break up ngn awex dy so perlu kn tmn...2 mmg xad hal la..

         aq cti sem sbln,dok uma cm org gle ari2 kne bebel naik benanah tlinge aq..mse 2 cm rse nk lik ostel je xmo dok uma,,sjak aq rpat gle ngn kadir ni,aq rjin kua,jrg da kne bebel..ase cm xnk lik ostel lak....hhhhhmmmm,,,ad lah rse bhagie jgk...rini cm ari len2 gk...aq kua ag ngn kadir...kteorg plan nk g andy gunungmamat ni yg xcited ajk,ok ap ag,on aje la kn...mle2 nk g ari ahd tp ap gle dy tah dy kap ari isnin best skit,,,so ikot aje la..org da nk bwk kn...

  malam sblom ari isnin(ahd la)
kteorg sbok ar,,msj2 bual psal nk g gng andy2 knon...tp aq kap la at dy,xkn la aq nk andy ngn dy lak,"ko andy aq tgk"2 jela yg aq bgtaw dy...huhuhuhu..dy kap g gng pg2 best,aq ni plak tgh ari bru bgon...ssh tol la,aq soh la kadir ni kjot sok pg...tp mlg nyer dy kap kdit dy da nk abes,doa aje la aq bgon pg kn
 sok

ari isnin...kua bersame kadir..kihkihkih
pny la tkot xbgon pg aq smpai tdo xtng,cm xcited je kn,cm xpna kua ngn kadir..huhuhuhuhu,"kexcitedan" aq tserlah apble aq bgon kol 7pg tnpe dikjot sape2 pn,pdhal plan grak kol 10...lme ag..huhuhhuh..oleh krne aq nk kua pg,aq kne la bodek mak aq skit kn...huhuhu..nk wet poket kte kn...ble mak aq tny nk kmne pg2 bute,dgn slmbe aq kap"nk g tgk wet mara kt bank sambil g dating,mak jgn bgtaw abh taw iba nk dating kap je nk tgk wet"lps 2dpt la 20get huhuhuhu...lg 5mnt kol 10 kadir pn kjot soh bgon,pdhal dy xtaw aq da siap,,,bise la jnji mlyu,kte kol 10.da nk kol 11 bru la c kadir ni smpai dpn uma aq,,ngt kn aq g bdue ajew ngn c kadir ni rpe2 nyer ad mbe kteorg lak nk ikot,xkn la kap xley kn..so bia la..ag meriah ag bgos..

plan btukar....
mse proses mnunggu mbe kteorg aq sekor 2,aq bbual ngn kadir dalm kete..dy tny ko g gng nk andy x???
aq kap la xnk,dy kap kalo ko xnk andy kte g bandar ajela..aq pn xley wt ap so yekan jela...so pergila kteorg ke bnda pontian 2 yg mmg da sebati ngn kteorg 2 tnpe arh tuju...mle kteorg psing kbnda...pas 2 singgh skja* dkt CIMB nk tgk wet da sok lom...kmudian kteorg g plaza harte..tmpt pling familiar..pkol 11lbh da g plaza,ari isnin lak 2..huh kompom la xad org..tp abai kn jela..mle kteorg g men snoker..eh...bkn kteorg kadir ngn syuk aje,aq tkg tgk aje la..agk3 da bsn mnonjol bola 2 xmsok3..kteorg pn g la kbox untuk pdgr sore syuk yg merdu 2 n kadir yg sengaw 2..huhuhuhu..bes melalak 13 lagu kteorg pn kua ar dari plaza harte 2..ase2 prot lapo kteorg pn g la mkn...da knyg n ptg sesuai sgt la berangkat pulang..

haahhaha...aq da pnat mnulis so jgn mara ea citer nyer dpndek begitu...2 la srbe sdikit tntg kadir..
xsure ag aq ley dpt dy ke x..hmmmmm